Full Frame Fotografie (FFF)

Jeroen Hoogakker is van Full Frame Fotografie.

Nadat hij zijn opleiding fotografie heeft afgerond, is hij in een fotolaboratorium gaan werken. Hier is zijn liefde voor analoge fotografie ontwikkeld.
Vooral voor zwart/wit Wet Plate fotografie is een prachtige kunstvorm.
Door slechts enkele negatieven te kunnen belichten, is het zoeken naar het perfecte moment of de juiste compositie.  Juist deze spanning levert een mooie ervaring op.

Dat het soms vreemd kan lopen  in een mensenleven, blijkt wel uit het feit dat hij gevraagd is in het onderwijs te gaan werken. Eerst als praktijk instructeur en na het behalen van zijn bevoegdheid MBO, als docent bij de afdeling Welzijn.
Hier kan hij zijn voorliefde voor beeld en geluid overdragen aan de studenten. Hij geeft zowel fotografie lessen, als lessen over mini documentaires. Verder leert hij studenten te kijken naar wat beeld nu eigenlijk verteld. Dit doet hij door foto’s te ontleden, en films te analyseren.
Ook media algemeen wordt behandeld, vooral bij burgerschap lessen.
Mede door de lessen burgerschap is hij zich steeds meer gaan verdiepen in de invloed van media, iets waar hij als beeldmaker zowel bewust als onbewust mee bezig is.

Om zich hierin meer te specialiseren is hij de opleiding tot mediacoach gaan volgen.
(sociale) Media is immers een relatief jonge ontwikkeling, die de laatste jaren een steeds grotere rol zijn gaan spelen in het leven van vrijwel iedereen.
Maar hoe ga je om met deze media? Wat zijn de gevaren, of juist de mogelijkheden? Zie het als het leren autorijden bij rijlessen: Het is een prachtig middel, maar je moet wel opletten.
Jeroen probeert hier altijd van het positieve uit te gaan.

Jeroen deelt graag zijn kennis met jong en oud, je kan bij hem terecht voor:  

  • workshops in analoge fotografie
  • Wet plate portretten
  • fotogrammen maken
  • tekenen met licht (ook leuk voor kinderen).
  • digitaliseren van "oud" filmmateriaal (nk hierbij aan VHS, Hi-8, DV-bandjes)
  • les film-analyse
  • workshop/lezing over beeldtaal
  • coaching in (sociale) media/lezingen over mediawijs opvoeden, het media paspoort etc.

Heeft u een specifieke vraag of onderwerp maar staat het hierboven niet vermeld neem dan gerust vrijblijvend contact op met Jeroen!